MSR 2012 Hrádek u Rokycan Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
VZPR_NovaHut_11.jpg6.-7.10.2012
Výsledky:

Ginny: 4. místo, I. cena, CACT



Ginny se letos kvalifikovala na MSR, nejvyšší soutěž pro retrívry podle zkušebního řádu pro všestranné zkoušky, již potřetí. Letos jsme jeli do Rokycan, kde soutěž pořádal Retriever klub. Organizace byla výborná, všechna čest organizátorům.

Vlastní soutěž nás trochu překvapila tím, že některé terény byly poměrně jednoduché, na nejvyšší soutěž možná až příliš jednoduché, i když vše bylo přesně podle zkušebních řádů. Ovšem rozhodčí byli velmi přísní ovšem naprosto féroví, takže nebyla nouze o snížené známky z poslušnosti nebo přinášení. Nakonec se rozhodovalo především na "barvách", kde padlo nejvíce nižších známek a pouze třikrát známka 4.

Děkujeme organizátorům za výborně připravené a výborně posuzované zkoušky.

Ginny lépe vyhovují tvrdé a obtížné terény a menší důraz na přesné provedení. Přesto šlapala moc pěkně a měla jen třikrát známku 3. Jednou za poslušnost na poli, jednou za přinášení bažanta (což je její tradiční slabina) a třetí byla trochu nešťastná trojka z přinášení srstnaté. Čtverec v lese byl vyznačen plastovou páskou kolem dokola a Ginny musela projít s králíkem pod páskou. To ji natolik rozhodilo, že dostala (právem) nízké ohodnocení a poslední disciplina, vlečka srstnaté, byla infarktová. Kdyby udělala chybu v přinášení, dostala by se do druhé ceny a sen o titulu by se rozplynul. Naštěstí se Ginny ukázala jako charakter a přinesla bez chyby.

Měli jsme velikou radost, že i v takovém uspořádání zkoušek, které jí není šité "na tělo", dokázala, že umí. Její bilance je úctyhodná. Tři starty na MSR, z toho 2x CACT, 1x res. CACT a 1x res. CACIT, všechny starty v 1. ceně a celkově 2., 5. a 4 místo.

Ginny, děkujeme, jsi naše skvělá holka! A zároveň gratuluji oběma, Pavlovi i Ginnny, za celou smečku.

Kompletní výsledky zde.

P1060572.jpg
Aktualizováno ( 27. listopad 2012 )
 
Obrázek...
image029.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS