Vrh "E" - štěňata jsou na světě! Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
Vrh_c.jpg
Štěňata jsou na světě!

26.2.2013 se Ginny narodilo sedm fenek a tři pejsci. Bohužel po komplikacích při porodu jedna fenka a pejsek uhynuli. Máme tedy 6 fenek a 2 pejsky .
Matka Art´s Ginny Tercius, otec Black Amandas Knock Out.
Doplněny fotky!

Puppies were born!

Seven girls and three boys were born on 26.2.2013 Due to complications during birth one girl and one boy died soon after birth. We have 6 girls and 2 boys Puppies are healthy, well nourished.
Dam: Art´s Ginny Tercius, sire: Black Amandas Knock Out.
At almost three weeks of age, they are able to walk, they have opend eyes and they are starting to play together. They were dewormed and first probiotic dose was applied.
Photos are
added every week !

21.3. Štěňata se již učí jíst z misky. Zatím jen mléko a řídkou kaši, ale začneme přidávat maso. Někteří již podnikli výpravu přes celou kuchyni, první z nich mají snahu nosit hračku (látkový uzel) a tváří se, že z nich budou retrívři. Ohrádku v bedně jsme museli zvednout na plnou výši a brzy nastane čas, kdy porodní bednu opustí.

14.3. Štěňátka mají první odčervení a probiotickou pastu. Všichni už koukají, pokoušejí se chodit. Jak nejistou chůzí, tak ještě nezaostřenám pohledem připimínají spíše opilé námořníky, než kvalitní lovecké psy. Wink  Ale to se časem zlepší. Dokonce občas vydávají zvuky podobné vrčení. Při jejich velikosti, tenkém hlásku a vzhledem k tomu, že je nožičky sotva udrží jsou to zvuky spíš legrační. Začínají se olizovat mezi sebou a poznávají, že je i jiný svět, než máma. Snažíme se, aby jim od začátku do toho světa patřil i člověk, takže hladíme a mazlíme.

9.3. Všech 8 štěňat prospívá, již mají všichni přes kilo a pokoušejí se posouvat po bedně nejen plazením, ale i s pomocí nožiček. O jednu holčičku jsme se báli, protože když Ginny překousávala pupeční šňůru, natrhla i trošku bříško. Ranku jsme nechali zašít, ale měli jsme obavy, zda nedošlo k nějakému vážnějšímu zranění nebo zda se rána neinfikuje. Nyní již můžeme říci, že se holčička dobře hojí a prospívá, takže šlo jen o povrchové zranění. Už pomalu čekáme, že štěňátka začnou otvírat oči. Stále o ně pečují obě feny matka Ginny i babička Ája. Derry je očichá, olízne, ale do větší péče se nepouští. Zato zodpovědně hlídá.

2. 3. Po našich marných pokusech je udržet při životě pejsek a fenka, poškození během porodu, uhynuli. Máme tedy 6 fenek a 2 pejsky. Ti se mají velmi k světu. Přibývají 70-100g denně. Jejich hlavní činnost je jíst a spát. Ginny se o ně pečlivě stará (jen bohužel hloubí ve volném čase nory na zahradě, takže štěňata jsou od malička přes naši snahu odchovaná na hlíně, kterou jim máma přinese z venku na tlapách a v kožiše). Ája pomáhá čistit a opatrovat mimina a trochu je i přikrmuje, i když tentokrát se nerozkojila na plno.
Už máme vybraná jména (pokud se první zájemci nerozhodnou si vybrat jiné). Kluci: Elessar, Ekran
Holky: Erendis, Elanor, Eirene, Epona, Elwing, Elly.

26.2.2013 se narodilo sedm fenek a tři pejsci. Porod byl zpočátku bez problémů, ale nakonec se zkomplikoval. Ginny měla problémy porodit mrtvé štěně. Poslední dvě živá štěňata, pejsek a fenka se již hodně přidusili. Rozdýchali jsme je, ale zřejmě došlo k výraznějšímu poškození a obě štěňata nemají správné reflexy. Pokoušíme se je krmit odstříkaným mlékem, ale oba slábnou a zdá se, že nepřežijí. 
Takže máme 8 perspektivních štěňat (6 fenek a 2 pejsky), která se mají k světu a dobře pijí a přibývají. Jeden pejsek a jedna fenka jsou už zamluveni, ostatní čekají na své nové páníky. K odběru budou nejdříve od 20. dubna. V případě zájmu nás kontaktujte

Co očekáváme? Zdravá štěňata s pěkným, kvalitním exteriérem a výraznými pracovními vlohami. A hlavně s velmi přátelskými povahami, vhodná jako společenský, sportovní i pracovní pes.

28.1.2013 byla Ginny na ultrazvuku, vyšetření potvrdilo březost a štěnátek se paní doktorka nedopočítala (8-10?). Máme se tedy na co těšit!

Po dvou letech jsme naplánovali nakrýt Ginny, krytí proběhlo 25.12.2012. Po dlouhém výběru jsme zvolili mladého psa Black Amandas Knock Out (Rockyho).

Rocky je mladý pes, zatím v chovu nevyužitý. Má vynikající předky. Matka Rockyho je z obou stran po anglických předcích, po otci má Rocky v rodokmenu téměř legendárního psa Branchalwood Aylancoll. Rocky má perfektní kostru a pohyb a je i pracovně nadaný (zatím je ve výcviku).

Art's Ginny Tercius je jedna z nejlepších pracovních fen. Je jediný flat, který se 3x zúčastnil MSR a 3x s titulem (2x CACT a 1x res. CACT, res CACIT). Je českým šampionem práce i krásy a její první odchovy získávají první tituly (Tia -Contia Tercius je Junior šampion ČR, Derry - Cinderella je šampion ČR a čekatelka  šampiona práce).

Fotogalerie
P1060624.JPG
P1060629.JPG
P1060635.JPG
P1060642.JPG
P1060643.JPG
P1060647.JPG
P1060652.JPG
P1060653.JPG
P1060658.jpg
P1060661.JPG
P1060707.JPG
P1060711.JPG
P1060714.JPG
P1060716.jpg
P1060722.JPG
P1060726.JPG
 
Aktualizováno ( 14. květen 2013 )
 
Obrázek...
image059.JPG
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS