VIII. Jihočeské derby Domanín Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
blekys_jc_derby.jpg7.-8.9.2013

Elwood (Bedivere Tercius) - 2. místo (PZ I. cena res. CACT, SZVP I. cena CACT)
Ginny (Art's Ginny Tercius) - 7. místo (PZ II. cena, SZVP I. cena res. CACT)
Blekýs (Black Berry Tercius) - 8. místo (PZ. I. cena CACT, SZVP II. cena)
Derry ( Cinderella Tercius) - PZ II. cena

Jihočeské derby je pro nás takřka povinné. Máme ho blízko a těžké terény nám vyhovují. Letos bylo i krásné slunečné počasí.

Zástupci našeho chovu startovali ve vysokém počtu a fleti byli opět nejpočetněji zastoupeným plemenem.
Ginny byla po náročném týdnu tréninku a honů unavená a neodvedla svůj standardní výkon. Na slídění s dohledávkou chodila bez energie a dostala známku 2, která ji odsunula do 2. ceny. Vodní práce šla pěkně a až v rozstřelu prohrála titul CACT.

Derry šla s Bárou a holky měly smůlu. Slídění s dohledávkou jim nevyšlo, protože Derry nasála velmi brzy pohozený kus a moc neslídila. Což bylo oceněno známkou 2 a rovněž 2. cenou. Sice dostala pochvalu a uznání za skvělou práci nosem, ale to byla jen slabá útěcha. Na vodní práci se staly obětí smůly, nezkušenosti a nedorozumění s rozhodčím. Derry pracovala slušně, ale nasála brzy pohozenou kachnu a šla dohledávat. Rozhodčí Báře řekl, ať si ji pošle ještě slídit, tak ji od kachny 2x odvolala. Derry byla úplně zmatená a nakonec tedy pro tu kachnu nešla, když to panička nechtěla. Proto holky vypadly. Ale ostudu neudělaly.

Blekýs šel podzimní zkoušky krásně a získal titul CACT. On je opravdu umí. Na vodní práci se mu opět tolik nedařilo v rákosí. Přece jen má méně možností trénovat v podobných terénech a rozhodčí nic neodpouštěli. I když druhá cena s jinak samými čtyřkami je pěkná, vůdkyně byla poněkud zklamaná. Domanínské terény jim nesvědčí.

Největší překvapení byl Elwood. Na podzimních zkouškách měl jedinou trojku z poslušnosti (zcela zaslouženou) a skončil o bod za bratrem s res. CACT. Druhý den se mu na vodě a v rákosí dařilo a jedinou trojku měl z markingu, kdy si šel stranou něco ověřit a pak šel přesně ke kusu. Jenže ověření se netolerovalo. Nejvíc si cením jeho výkonu na handlingu na dvě kachny. Poslala sem ho jako všichni přede mnou na pravý kus, ale on o něm nevěděl, zato dobře viděl levý. Třikrát jsem ho obrátila a nakonec se mi povedlo ho dostat na neviděnou na správný kus. I časem jsme se do limitu vešli. V rozstřelu jsem ho už poslal bez obtíží na ten kus, který lépe viděl a tak Elwood získal svůj první titul CACT a stal se čekatelem šampiona práce. I celkové druhé místo byl veliký úspěch, protože jsme zkoušky spíš brali jako trénink na MSR.

Měla jsem ze všech radost. I z Derči s Bárou, protože až na tu jednu smolnou disciplinu si holky nevedly špatně. Obě potřebují nabrat zkušenosti.

Kompletní výsledky zde
Aktualizováno ( 6. říjen 2013 )
 
Obrázek...
image028.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS