Mezinárodní Field Trial Hluboká n/V Tisk E-mail
Napsal/a Administrator   
Derry_2.jpg24. 11. 2013

Derry (Cinderella Tercius) - 6. místo, I. cena res. CACT

Aby měla Derry kompletní sadu zkoušek, chyběl nám ještě Field trial. Proto jsme vyrazily v neděli do bažantnice Borek u Hluboké nad Vltavou. Nedělala jsem si velké naděje. Derry pracuje již druhou loveckou sezónu v bažantnici a umí klasickou práci loveckého psa. Práce na trialu se od běžného honu dost liší.

S číslem 5 jsme začínali v obestavěné leči. Stříleli hlavně střelci, kteří šli proti nám v tlaku a aporty měli tím pádem také jen psi v tlaku. My čekali přes půl hodiny, než k nám dojdou. Nakonec si Derry dohledala své dva bažanty, i když bylo znát, že se jí nechce pro aport na louku (tam běžně sbírají honci, psi dohledávají v houští). Ale prošli jsme. Druhou leč jsme šli v tlaku my. Pár kusů padlo a Derry měla dohledávku jako poslední. Ale vydržela v klidu. Své dva kusy si dohledala bez problémů.

Nakonec jsme postoupili i do třetí leče. Tam jsme zase dlouho čekali. Těsně za nás padl bažant a Derry se otočila. Musela jsem ji srovnat povelem, takže bylo jasné, že nějaká známka půjde dolů.

Do rozstřelu jsme už samozřejmě nepostoupili. Ale nakonec nás ocenili jen třemi trojkami, takže Derry skončila v 1. ceně s res. CACT, což bylo daleko víc, než jsem očekávala. V porovnání s trialovými specialisty nemáme šanci. Vzala jsem si k srdci názor rozhodčího dr. Šimka, který mi o Derry po zkouškách  řekl: "Ona je lovec, ona nikdy nebude výborný trialový pes".

Takže máme splněno, máme kompletní sadu zkoušek, dokonce všechny vyšší zkoušky v 1. ceně. Zkusíme ještě Field trial na kachny, který je klasickému honu podobnější a dále se budeme věnovat klasickému loveckému výcviku.

Ale udělala mi Derry radost!

Kompletní výsledky zde
Aktualizováno ( 12. březen 2014 )
 
Obrázek...
image003.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS