Klubová výstava Třeboň Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
logo_sekce.gif
19.8.2017
Fleur de Lis Tercius - V1, CAC
Eda (Now I'm Here Exotic Lunas) - VD1
Luna (Isis Luna Tercius) - VN2
Derinka (Debora Tercius) - V2, res. CAC


Letní klubová výstava v zámeckém parku v Třeboni je velice hezká. Jediný problém je, že pokud prší, není se kam schovat. Letos počasí vyhrožovalo celou dobu, ale pršet začalo až nakonec.
Rozhodčí pan Srdan Jakšić ze Srbska posuzoval zvláštně. Velice pečlivě studoval zuby a na zbytek psa ani nesáhl. Navíc měl velké jazykové problémy, dorozumíval se přes dva překladatele - srbsko-anglickou a anglicko českého. I posudky byly ve stejném duchu, jako posuzování. To byl problém u Edy, který má jeden trošku křivě rostlý řezák v dolní čelisti. Skus to nenarušuje a poslední tři roky to žádný rozhodčí neřešil. Nicméně Eda (a s ním ještě 4 nebo 5 dalších flletů) dostali za nepravidelný skus známku VD. I když třídu vyhrál, bohužel nám poslední CAC, nutný pro klubového šampiona zase unikl.
Luna měla zase problém s tím, že štěně abecedně před ní nechtělo běhat. Tak si Lunička poskakovala a pan rozhodčí jí vytkl "vysokou akci předních končetin". Co to je vlastně ani nevíme.
Fleur měla nejpozoruhodnější posudek, jaký kdy dostala (Doslova: typická hlava, korektní zuby, mohla by mít v pohybu silnější přední nohy. To je celý doslova přeložený posudek). Nicméně z 5 fen byla první s titulem CAC. Budou teď s Edou svorně čekat, jestli jim padne ten poslední CAC na klubového šampiona.
Derinka se umístila za moc pěknou fenou druhá a porazila další krásnou konkurentku. Dera měla relativně velký úspěch, ale absoluně jí to také na granda nestačí.
Ještě Bára předváděla Diziho (Dynamic Force Black Avatar), který získal V3. Dizi potřebuje ještě dosvalit a dozrát. Do konkurence promluví tak za rok.
Výstava byla pěkná, komorní. S Edovým VD se pořád ještě nemohu vyrovnat. Měl skvělou šanci. No, ale rozhodčí mají poslední slovo. Škoda, že pro nemoc nemohli dorazit britští rozhodčí. Snad někdy příště to bude lepší.
Aktualizováno ( 30. říjen 2017 )
 
Obrázek...
image043.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS