Rušný říjnový víkend Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
Skye_Slabcice.jpg
12. a 13. října 2019 jsme měli napilno. Čekala nás v sobotu výstava v Budějovicích a v neděli podzimní zkoušky ve Slabčicích




12. 10. 2019
Mezinárodní výstava Č. Budějovice

Bady (Jolly Good Fellow Tercius) - V1, CAC
Joy of Life Tercius - V1
Luna (Isis Luna Tercius) V2, res. CAC
Skye (Jolly Roger Tercius) - V2, res. CAC
Derry (Cinderella Tercius) V1, BOV

Výstava v Českých Budějivicích je naše "domácí". Letos jsme vyrazili ve zvlášť hojném počtu. Proto jsme musely s Bárou předvádět obě a bylo to organizačně náročnější, ale zvládly jsme to. A to ještě pro zranění chyběla Fleur.

Bady je ve výstavním kruhu suverén a ve své třídě s přehledem zvítězil. O CACIB už neměl prakticky šanci, protože paní rozhodčí preferovala zavalité nižší typy. I když nechávala psy hodně běhat, na posouzení se to moc neodrazilo.

Joy je stále velmi drobná až hubená a tak i když dostala velmi pěkný posudek, titul CAC jí paní rozhodčí nezadala. Luna se jí zdála příliš vysoká a tak opět dala přednost nižší zavalitější feně. Podobně i u Skye, která má sice ideální výšku, ale také nebyla dost mohutná. Nicméně i výborné byly celkem úspěch, res. CAC samozřejmě taky potěšily.

Derča byla ve veteránech sama, ale dostala pochvalu za velmi dobrou kondici, i když by mohla být štíhlejší. Ale pohyb má pořád moc pěkný a volný.

Vcelku jsme nedopadli špatně. Posuzovala paní J. Jindřichovská

13. 10. 2019
Klubové podzimní zkoušky Slabčice

Skye (Jolly Roger Tercius) - I. cena
Irmina Tercius - III. cena
Luna (Isis Luna Tercius)- neuspěla

V neděli jsme jeli na podzimní zkoušky do Slabčic. Startovala jsem se Skye, která má sice letos splněno, ale potřebuje se otrkat, dále šla znovu zkusit štěstí Dáša s Irminou a Alena s Lunou.
Skye chodí poměrně spolehlivě a jedinou její slabinou je vyhledávání - slídění. Na řídkém a nízkém porostu rychle pozná, že tam nic není a ztratí motivaci. Tentokrát předvedla alespoň slušný výkon, oceněný známkou 3. Trochu překvapivě jsme dostali i 3 z poslušnosti a tentokrát dvě trojky už na titul nestačily.

Irmina je talentovaná, je pomalejší a důkladná. Šla velmi pěkně, měla několik trojek, ale na nezkušenou fenu to nebylo špatné. Dvojka z markingu byla trochu nečekaná, přece jen nervy na zkouškách pracují. Trojky ze slídění a přinášení moc nepřekvapily, Irmina nemá mnoho zkušeností a také se s ní moc nepracuje. Do třetí ceny ji ale poslalo vodění. Je to chronický problém, na který Dášu, Irminy majitelku, upozorňujeme už dlouho, ale moc se to nelepší. Škoda, fena je docela šikovná a vodění s dá nacvičit. Vlečky vypracovala bezchybně.

Luna šla na začátku moc hezky. Je temperamentní, práce ji baví. Ale projevila se únava ze sobotní výstavy a navíc Luny máma Tia má falešnou březost a je nervózní, kvílí a ruší Lunu při práci. I Luna má trochu falešnou březost, takže nakonec nezvládla vlečku králíka. Sice stopu vypracovala pěkně, ale kus přinesla až na čtvrté nasazení. S ostatními aporty problém neměla, mám dojem, že zkoušky nezvládla spíš psychicky. Snad se příště zadaří lépe.

Zkoušky byly dobře připravené, terény spíš lehčí. U řady psů byla vidět nezkušenost, stejně jako u některých vůdců.

Skye podává relativně stabilní výkony. Mám moc velkou radost, že se nám povedlo pčipravit Irminu na zkoušky, takže splnila a je plnohodnotný lovecký pes. Přece jen ta frekvence cvičení je velmi malá. Ale Irmina je nenápadný talent. Luna měla smůlu, určitě na to, udělat zkoušky, má.

Krásné prostředí, počasí na půlku října netypicky teplé a příjemná atmosféra jen orámovaly celkový dojem.



DSC_7626.JPG
Aktualizováno ( 25. leden 2020 )
 
Obrázek...
image030.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS