OVVR Pístina Tisk E-mail
Napsal/a Pavel   
Slabcice_16.JPG

24. 4. 2022
Laudie (Laudine Tercius) - prospěla, 229 bodů
Lamorak Tercius - prospěl, 226 bodů



Nadešel čas aby odchovanci z vrhu "L" byli "uvedeni do společnosti", rozumějte aby složili Ověření vlohových vlastností retrieverů čili OVVR. Zvolili jsem výcvikový pobyt pořádaný CHS Viribus, který byl zakončen právě těmi OVVR.

Pavel s Laudií byli dokonce pověřeni výcvikem některých disciplín, takže Laudie si dobře procvičila test povahy, vodění a chování po výstřelu. K ostatnímu jsme se dostali jen občas, ale to nevadilo, protože Laudie je už systematicky připravována na lovecké zkoušky a téměř vše uměla. I Lamorak s námi chodí cvičit a je znát, že Fanda Procházka, který ho vedl, má s výcvikem dlouholeté zkušenosti.

Vlastní průběh OVVR byl v podstatě bezproblémový, nepříjemné bylo, že nastoupilo 21 pejsků a tím pádem byly zkoušky poněkud zdlouhavé. Projevilo se to při vodění na vodítku, kdy oba byli už trochu otrávení a tak z této disciplíny dostala Laudie trojku a Lamorak dvojku. O moc víc se o OVVR napsat nedá, což je dobře, protože o dramatické momenty (o kterých se dá později barvitě vyprávět) na zkouškách nikdo nestojí.

Takže: Laudie a Lamoraku - gratulujeme!
Aktualizováno ( 3. červenec 2022 )
 
Obrázek...
image005.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS