VII. Jihočeské derby retrieverů Domanín Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
Ginny_Ch.jpg4.-5.8.2012

Výsledky:

Ginny: 2. místo (SZVP 1. cena CACT, PZ 1. cena)
Blekýs: 6. místo (SZVP 2. cena, PZ 1. cena, res CACT)
Derry: SZVP 3. cena

Jihočeské derby máme "za humny", takže je téměř povinností se zúčastnit. Letos nás posílil i Blekýs, takže naše parta byla opět početná.
Podzimní zkoušky se šly ve známých terénech. Blekýs pracoval téměř ideálně a jedině trojka z vodění ho dělila od rozstřelu. Ginny odvedla standardní výkon a jediné, co nás opravdu překvapilo, byla trojka ze slídění za práci s nízkým nosem (což je pro retrívry a slídiče typické)! Jinak jí rozhodčí nic nevytkl. Derry byla zpočátku výborná, předvedla přesnou a pěknou práci na vlečce, slušný marking. Zadrhla se až na slídění s dohledávkou. Tvářila se, že nechápe, co se po ní chce a nechtěla skoro od nohy. Nedohledala a vypadla. Potom ale ještě předvedla mimo soutěž krásně vypracovanou vlečku pernaté.
Vodní práce byly v pěkných, poměrně náročných terénech. Práci v rákosí měl Blekýs slušnou, ale ještě mu chybí sebejistota a zkušenost. Spolu s větším množstvím povelů nebyl celkový "umělecký dojem" tak pěkný a rozhodčí ho ohodnotil známkou 2. Bohužel ho to odsunulo do druhé ceny. Na handlingu měl Blekýs problém dohledat druhou kachnu, protože ji vítr zafoukal ke břehu. Ale nakonec se nechal krásně donavigovat a jen kvůli časovému limitu dostal 3. Jinak chodil krásně a všichni jsme s jeho výkonem spokojení. Ginny předvedla standardní bezchybný výkon a "vodky" vyhrála. Derry nešla na práci v rákosí pěkně. Bála se ode mě vzdálit, prohledávala terén nejistě a nesystematicky. Známka 1 byla zasloužená. Dál se "chytla" a až na infarktovou situaci s dohledávkou kachny, kdy skoro 3 minuty uvažovala, zda ji neposílám zase na nějaké divné slídění, než usoudila, že je to dohledávka a přinesla kachnu za půl minuty, jsem s ní byla spokojená. Dokonce i těžký handling zvládla na 4. Derry letos už pravděpodobně startovat nebude, potřebuje dozrát.
Celkově jsme dopadli dobře a můžeme být hlavně s Ginny a Blekýsem velice spokojeni. Derry je teprve začátečník a zraje pomalu.

Kompletní výsledky zde

Foto Petr Krutský
DSCF7571.jpg
Aktualizováno ( 30. září 2012 )
 
Obrázek...
image018.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS