Duo CACIB Nitra Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
nitra.jpgSobota 1.12.212
Blekýs (Black Berry Tercius) - Výborný I., CAC
Scotty (Brave Heart Tercius) - Výborný III.
Derry (Cinderella Tercius) - Výborná III.
Neděle 2.12.2012
Blekýs (Black Berry Tercius) - Velmi dobrý III
Derry (Cinderella Tercius) - Výborná II., res. CAC

V Nitře se sešla nebývale velká a kvalitní konkurence. Více než polovina vystavovaných byla potomky rodičů z renomovaných skandinávských chovatelských stanic. Jen menší část vystavovaných psů měla alespoň jednoho rodiče z českého nebo slovenského chovu.

V sobotu měl Scotty velmi těžké soupeře ve třídě šampionů. Po zásluze vyhrál velmi pěkný pes z renomované stanice Starworkers, který dostal i BOB, druhý pes z chovu Almanza již byl pro Scottyho rovnoceným soupeřem a dlouho nebylo jasné, který bude druhý.
Blekýs svou třídu vyhrál a udělal nám velikou radost. Letos se stal čekatelem šampiona ČR i SR. Derry se úplně ideálně nepředvedla, ale stejně jsme měli pocit, že měla na lepší umístění.
Velmi úspěšná byla fenka z chvu našich přátel, manželů Kľučkových Abigali Black Avatar, která získala titul CAC i CACIB. Gratulujeme!

V neděli už běhali jen Derry a Blekýs. Blekýse to vysloveně nebavilo, takže sice dostal krásný posudek, ale známku VD, protože se zdál rozhodčímu hubený a také trochu za horší předvedení.
Derry se předvedla velmi hezky a rozhodčí dost váhal, kterou dát na první místo. Nakonec zvítězila polská fena (potomek rodičů z chovatelských stanic Comics a Miss Mallorys), která byla o dva roky starší a vyspělejší. Posuzování bylo přísné a výborný posudek a res. CAC je úspěch. Derry pořád působí dojmem odrostlého štěněte, přestože už jí budou dva roky.
Překvapilo nás, že v poslední době dávají někteří rozhodčí přednost psům, kteří jsou poměrně mohutní a těžcí. Flet má být solidně stavěný, ale pohyblivý a bez těžkopádnosti. Není to ani dlouhosrstý labrador, ani černý golden.
V sobotu posuzovala paní Janeková ze Slovenska, v neděli pan Jouanchicot z Francie.
Aktualizováno ( 23. březen 2013 )
 
Obrázek...
image052.JPG
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS