I. Severomoravské derby Potštát Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
Derry_SMDerby.jpg27.-28.7.2013

Ginny (Art's Ginny Tercius) 2. místo (PZ I. cena CACT, SZVP I. cena CACT)
Derry (Cinderella Tercius) 5. místo (PZ I. cena res. CACT, SZVP I. cena)
Blekýs (Black Berry Tercius) PZ 6. místo, I. cena)
Ája (Ike z Vlčích luk) SZVP 3. místo, I. cena res. CACT

1. Severomoravské Derby, konané ve vojenském prostoru Libavá, bylo pro nás nová zkušenost. Pomáhali jsme totiž naší kamarádce Jolaně Pokorné a jejímu manželovi Zdeňkovi s organizací zkoušek, hlavně s výběrem a značením terénů. Proto pro nás bylo tentokrát důležitější, jak budou spokojeni rozhodčí a vůdci, než jak dopadneme my.
Organizace byla díky rodinnému týmu Pokorných výborná a myslím, že i terény se podařilo vcelku trefit. Nebyly ani příliš lehké, ani příliš těžké a i rozhodčí vyjádřili spokojenost.

A jak jsme dopadli?
Ginny šla tradičně dobře na plný počet bodů, až rozstřely rozhodly o jejím celkově druhém místě. Vítězná fena byla vynikající.
Derry na podzimních zkouškách v sobotu příjemně překvapila. Chodila sice pomaleji, ale přesně, s chutí a dostala plný počet bodů. Podobně jako u Ginny, rozstřely nebudou její doména. Příliš mnoho diváků jí vadí, takže opět byla v rozstřelu poslední. V neděli na vodních pracech již byla od začátku unavená a bez jiskry. Ale přesto dokončila v první ceně jen s několika trojkami. Zdá se, že nabírá sebejistotu a psychicky vyspívá,  začíná pracovat slušně.
Blekýs měl opět obrovskou smůlu. V sobotu od rána pokulhával a podzimní zkoušky dokončil s viditelnými bolestmi, což ho stálo na posledních disciplinách cenné body. Při důkladné prohlídce jsme zjistili, že si v pátek při pobíhání po místní asfaltce udělal na obou předních tlapách puchýře, které mu praskly a bolely ho. Proto druhý den zůstal, celý nešťastný, doma. Jolana si místo něj vypůjčila Áju. S myšlenkou - má startovné propadnout, nebo si to spolu vyzkoušejí.
Ája je osmiletá veteránka, která měla poslední zkouškovou sezónu před dvěma lety. Sice ji udržujeme v kondici jak cvičební, tak fyzické, ale vůbec jsme nečekali, že by mohla uspět. Ale Ája, celá šťastná, že může konečně plnohodnotně pracovat, se předvedla. Kromě počátečních problémů s přinášením (kdy hledala, komu by aport předala) a ne úplně špičkové práci v rákosí šla perfektně a skončila celkově v SZVP třetí s res. CACT. Bylo to překvapení a současně radost, že je v takové kondici. Jolana si dokázala, že umí vodit a Ája si zkoušky viditelně užila.
Lidé i psi byli zmořeni vedrem, které bylo opravdu extrémní. I přesto se podle ohlasů zdá, že šlo o povedenou akci. Tak za rok nashledanou!

Kompletní výsledky zde

DSC6573.jpg
Aktualizováno ( 26. srpen 2013 )
 
Obrázek...
image036.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS