DUO CACIB Brno Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
duocacib.jpgSobota 22.2.2014
Eda (Exotic Lunas Now I'm Here): Velmi dobrý
Blekýs (Black Berry Tercius): Výborný
Derinka (Debora Tercius): Výborná
Derry (Cinderella Tercius): Výborná II., res. CAC
Ája (Ike z Vlčích Luk): Výborná I., BOV


Neděle 23.2.2014
Eda (Exotic Lunas Now I'm Here): Výborný
Blekýs (Black Berry Tercius): Výborný I, CAC
Derinka (Debora Tercius): Výborná IV.
Derry (Cinderella Tercius): Výborná I., CAC
Ája (Ike z Vlčích Luk): Výborná I.


V Brně jsme se sešli v hojném počtu. Eda startoval v mladých a šel hlavně na zkušenou. Blekýsův cíl byl v třídě pracovní dodělat konečně šampiona ČR, Derinka (Debora) soutěžila v neobvykle silně obsazené mezitřídě. Naše Derry (Cinderella) loví tituly v třídě šampionů a Ája se představila v třídě veteránů.
Jako hlavní handler se představila Bára a vedla si velmi zdatně.

V sobotu posuzovala paní Ingrid Grill a jak v sobotu u nás, tak v neděli u goldenů bylo její posuzování loterie. Nepochopili jsme, podle jakého klíče vybírala pořadí. Nám los příliš nepadal, navíc paní rozhodčí téměř neposuzovala pohyb, který je hlavní předností našich psů. Proto jediná úspěšná byla Ája ve třídě veteránů, která získala i BOV a opět pochvalu za skvělou kondici, i když jí paní rozhodčí vytkla vyšší váhu. Je pravda, že Ája by potřebovala tak dvě kila shodit, ale bylo zvláštní, že totéž paní rozhodčí v třídě šampionů nevadilo. S Ájou jsme pak počkali na závěrečné soutěže a poprvé v životě si zaběhali ve velkém kruhu o BIS veterán. Pan rozhodčí vybíral dvoufázově, v první fázi si pár veteránů (i Áju) prohlédl, ale do nejužšího finále ji nevybral. Přesto to bylo krásné a dojemné, Ája si určitě ostudu neudělala.

V neděli posuzoval ing. Korda. Eda dostal výbornou, ale už byl tak unavený, že chtěl z kruhu pryč. Proto skončil bez pořadí, i když bez šance nebyl. Bylo jen rozumné ho nestresovat, byl na první velké akci v životě. Nejvíce jsme fandili Blekýsovi. Nakonec se oba s Jolanou pochlapili, šli do boje s vervou a poslední titul získali. Takže Blekýs je jak Český šampion práce, tak Český šampion. Je jeden z mála psů, který má obojí šampionát. Gratulujeme!
Derinka se předváděla hezky a v silně obsazené třídě vyběhala V4, teprve se začíná tvarovat a vypadá nadějně. Derča vrátila soupeřce porážku ze soboty a získala CAC a Ája ziskem V1 získala titul Veterán šampion. Ája si závěrečné kolo, které probíhalo za potlesku diváků velmi užila. Nesla se hrdě a běhala jak mladice. Samozřejmě mladšího psa, který za sebou nemá troje štěňata porazit nemohla. Nejlepší veterán byl po zásluze Griffin Sunrise Bony Dux.
Brno byl tentokrát solidní úspěch.

Bára s Derčou

IMG_20140223_132256.jpg

Eva s Ájou

IMG_20140223_132340.jpg

Aktualizováno ( 22. červen 2014 )
 
Obrázek...
image007.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS