X. Jihočeské derby Domanín Tisk E-mail
Napsal/a Pavel   
jc_derby_15.jpgDomanín 15.-16.8.2015
Ginny (Art's Ginny Tercius) - 3. místo (PZ I. cena CACT, ZVP II. cena)
Derry (Cinderella Tercius) - 4. místo (PZ II. cena, ZVP II. cena)
Elwood (Bedivere Tercius) - 8. místo (PZ I. cena, ZVP III. cena)
Blekýs (Black Berry Tercius) - PZ III. cena
Eda (Now I'm Here Exotic Lunas) - ZVP I. cena res. CACT

Na tradiční Jihočeské derby jsme nastoupili poněkud netradičně: Ginny vedla Bára, protože páníček Pavel se poflakoval po nemocnici a Elwooda vedl (jako svou premiéru) naopak pravý páníček Petr Puffer (předtím ho vodila Eva).

Zkoušky byly v tradičních terénech a pokud bychom je měli nějak shrnout, tak nejspíše jako "docela smůla". Zejména zkoušky vodní práce byly jedny z nejsmolnějších. Ginny měla neregulérně hozené kachny na handlingu na ZVP, zaměnila a skončila v II. ceně. Průšvihem se stal klid na stanovišti. Blekýs poprvé v životě vyběhl (snad ho zaujalo šustění odhozených nábojnic v rákosí) a strhl s sebou i Elwooda, kterého si Petr alespoň okamžitě jediným povelem přivolal. Ale verdikt byl jasný, Blekýs vypadl a Elwood skončil se známkou 1 ve III. ceně. Před tím měli oba bratři zkoušky rozběhnuté slušně, Petr s Elwoodem by dokonce aspiroval na hodně dobré umístění, měl do té doby jedinou trojku. Jen Eda získal res. CAC a zachraňoval čest týmu.
Derry neumí "prodat" discipliny vyhledávání a oba dva dny dostala známku 2 (druhý den se nám zdál verdikt zbytečně tvrdý). Takže i když měla jinak vše bez chyby (i ten klid na stanovišti, který byl tentokrát "pohřebiště favoritů" nejen našich, ustála s přehledem), nakonec skončila v druhých cenách oba dva dny.
Podzimky se nám vydařily jen o málo lépe. Ginny šla jsko jediná ze startovního pole na plný počet bodů a ziskala CACT, Elwood dostal res. CACT. Stále ještě nezkušený Eda se na vlečce lekl vyběleného, velikého ležícího stromu a vrátil se bez kusu. Blekýs je tak natěšený, že utekl na markingu. Jak byly zkoušky náročné dokazuje, že jen 4 psi došli PZ v první ceně.

Takže "střídavě oblačno" ale celkové 3. a 4. místo Ginny a Derry jsou docela pěkné a Petr s Elwoodem svůj křest ohněm zvládli také se ctí a derby dokončili.

Komletní výsledky zde
Aktualizováno ( 22. srpen 2015 )
 
Obrázek...
image021.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS