KZVP Rosovice Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
trubac.jpg
Rosovice 17.7.2016

Fleur de Lis Tercius - II. cena, 3. místo




Fleur pod vedením Báry vyrazila na své první lovecké zkoušky. Je ještě mladá a velice temperamentní, tak jsme měli trochu obavy hlavně z klidových disciplin. Ukázalo se, že člověk nikdy nedokáže předvídat...

Holky začaly prácí v rákosí. Bylo vidět, že Fleur úplně nechápe, co se po ní chce. Nastupovala totiž kolem odložených kachen a věděla, ža zvěř je úplně jinde, než kam ji Bára posílá. Navíc terén byl dost drsný, s kopřivami a ostružinami a nezkušení psi měli většinou problémy. Fleur měla číslo losu 1, takže byla houština neprošlapaná. Dostala zaslouženě známku 2 (navíc i sníženou známku z poslušnosti, protože se vydala hledat zvěř ke koroně a nechtělo se jí zpět) a bylo jasné, že I. cena to nebude. No nic, aspoň dál nešly holky pod takovým tlakem.

Dohledávku zvládla s přehledem a s jedním z nejrychlejších časů, přestože šla jako první. Nos i motivaci má. Pak už jsme se báli klidových disciplin. Na handling nastupovala skoro smykem, ale ustála vhození kachny a dostala po zásluze 4. Vodění bylo na hrázi tam, kde se nastupovalo na handling. Čekali jsme, jak to dopadne. Nešla úplně vzorově, ale rozhodčí byli milosrdní a dostala 4.
Na markingu opět udělala "klokana", zvedla přední a panáčkovala, ale zadek nezvedla. Takže také 4. Ještě si Báru vychutnala na klidu na stanovišti, kde si ji obešla a po zásluze dostala 3.

To, že jí stačila jedna dvojka a dvě trojky ještě na třetí místo dokazuje, že zkoušky nebyly lehké a byly posuzovány dost přísně. Ale posuzování bylo velmi korektní a na vodění bychom si asi 4 nedali.
Máme moc velkou radost, že obě holky zvládly svou premiéru se ctí. Bára sice už vodila, ale zatím starší psy, kteří už měli zkušenosti. Tohle byla úplně nová situace s nezkušeným psem, kterého si cvičí. Gratulujeme.

Kompletní výsledky zde

DSC_1731.JPG
Aktualizováno ( 9. říjen 2016 )
 
Obrázek...
image042.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS