Podzimní zkoušky Vacíkov Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
fleur_vacikov.jpg

2. 9. 2017

Fleur de Lis Tercius - I. cena, CACT



Na podzimní zkoušky ve Vacíkově jezdíme rádi. Je tam krásné prostředí a navíc se nám docela daří. Vloni tam Fleur získala prvního CACT, letos dalšího. Ostatně všechny naše holky odjely z Vacíkova s titulem, poprvé Aja před 10 lety.
Fleur byla letos nevyběhaná a tím pádem nesoustředěná. První trojku dostala na vodění. Druhou na vlečce pernaté, kde se trochu ztratila a dohledávala. Na druhé straně je pozitivní, že se vždy vrátila přesně na místo, kde stopu ztratila, jenže ve své splašenosti se nechala opakovaně svést pravděpodobně jiným pachem. To, že nedohledávala bezhlavě, ale dokázala si opakovaně najít stopu, vidím jako velký posun. Ještě získala jednu trojku z přinášení, kdy si nějak nešikovně popadla bažanta a dostalo se jí peří dozadu do tlamy, což nemá ráda. Než vyplivala peří a srovnala si bažanta chvíli trvalo a trojka byla zcela zasloužená. Poslední trojka byla z přinášení kachny z hluboké vody. Byla tak natěšená, že vstala a udělala malý krok. Nevyběhla bez povelu, ale čisté to nebylo.
Výkon Fleurky je možné hodnotit ze dvou hledisek. Z jednoho, že to tentokráte drhlo a výkon nebyl bezchybný (i když bezchybný výkon neměl ani vítězný pes). Z druhého, že Fleur získává zkušenosti a umí se vyrovnat s některými záludnostmi zkoušek.  O jejích nedostatcích víme a pracujeme na jejich odstranění. Nic nového se neobjevilo. Na druhé straně fena potřebuje získat zkouškové zkušenosti a "vychodit se". Naším cílem je složení všestranných zkoušek. Tohle byl jen další krůček k cíli. Pokud bychom ho splnili letos, považujeme to za úspěch. Naše "víkendová" fenka má talent, potřebuje praxi.
Bára se také "zkouškově" učí a zraje, zjišťuje, co si může dovolit a kde si naopak musí dát pozor. Svého psa vodí prvního, dosud chodila jen se zkušenějšími. Oběma holkám k výkonu gratulujeme.

Kompletní výsledky zde

DSC_4116.JPG
Aktualizováno ( 16. prosinec 2017 )
 
Obrázek...
image064.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS