MVP Letňany Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
Praha_logo.GIF30.11.2019
Bady (Jolly Good Fellow Tercius) - výborný 2., res. CAC
Skye (Jolly Roger Tercius) - výborná 1., CAC, CACIB, BOS
Derry (Cinderella Tercius) - výborná 1., BOV
1.12.2019
Bady (Jolly Good Fellow Tercius) - výborný 1., CAC
Skye (Jolly Roger Tercius) - výborná 1., CAC
Derry (Cinderella Tercius) - výborná 1., BOV

Po delší době jsme vyrazili na výstavu do Prahy.

První den pan rozhodčí preferoval velké a mohutné psy. Bady dostal pěkný posudek a pan rozhodčí říkal, že jsou oba psi rovnocenní. Ale líbil se mu víc soupeř s mohutnou hlavou a těžší kostrou. Proto jsme nečekali, že by se mohla Skye umístit. Ale u fen mohutnost hlavní kriteriem nebyla. K našemu překvapení získala Skye nejen titul CAC, ale i CACIB a BOS. Bylo to daleko víc. než jsme čekali. Derča neměla ve veteránech konkurenci, což ale není automaticky záruka úspěchu. Je trochu víc při těle, ale je pořád čilá a v kondici. Dostala V1 a BOV. Na všechny psy jsme dostali titul, takže mise byla splněna. Překvapivě náš největší favorit Bady nedopadl tentokrát lépe než jeho sestra. Posuzoval František Pasák.

Druhý den nás rozhodčí zaskočil příkazem, že nikdo nesmí dávat psovi pamlsek. Po celou dobu posuzování, jinak ho vyloučí. Naši psi nejsou vystavováni na stálé olizovaní a požírání pamlsků, ale přece jen potřebují motivovat a občas jim odměnu dáme. Snad žádný pes (určitě ne naši) nemiluje výstavy kvůli titulům, ale v kruhu dělá, co je třeba, kvůli nám. A za snahu občas dostane odměnu. Nicméně Bára zvládla oba mladé i bez pamlsků, i když Skye se tvářila ublíženě (tolik se snažila a nikdo to neocenil...). Badyho soupeř z prvního dne to nezvládl a skončil neposouzen, Bady získal CAC. I když by se asi líbil i tak víc, takhle nám to trochu zkazilo radost z výsledku. CAC získal i Skye a s Derčou jsem vyběhala BOV (i když i Derča na mě zkoušela, zda by nevypadl pamlsek, kdyby si třeba sedla...). O CACIB už mladí neměli moc šanci, tituly získávali psi starší. I když u Skyi se trochu rozhodoval, nakonec dal přednost feně z třídy pracovní. Posuzoval Pavel Šulcek.

Tentokrát oba rozhodčí moc nedali na pohyb, důležitější byl dojem ze psa v postoji. Na druhé straně zvěsti, že se tito rozhodčí nechovají pěkně ke psům, se nepotvrdily. Oba měli zcela standardní profesionální chování, na veteránku byli vysloveně milí.

Skye si otevřela konto na zisk Českého šampiona a Derry získala titul Veterán šampion. Veterány předvádím ráda, kvalitní veterán v kondici je známkou zdravého chovu. Jen Ginny dostala výjimku, i když jí kondici může leckdo mladší závidět. Ginny výstavy nemá ráda a slíbili jsme jí, že už se předvádět nebude muset. Derry je tedy po Áje naše druhá veterán šampionka. Bady byl poprvé poražen (jednou to přijít muselo), ale on má ve 22 měsících kromě Junior šampiona i 2x CAC.

Byli jsme s našimi výsledky spokojeni. Myslím, že oba mladé ještě sem tam nějaký úspěch čeká.
Derry zakončila svou kariéru třetím výstavním titulem (po Českém šampionovi a Grand šampionovi získala Veterán šampiona) a celkově i s Šampionem práce je naše nejúspěšnější fena. Byla vždy nenápadná, zdánlivě outsider a pak překvapila. Derunko, díky za celou tvou dlouhou a krásnou kariéru. Užívej si psího důchodu, honů, procházek i dobrého jídla a mazlení co nejdéle. Je to opravdu zasloužené.
Aktualizováno ( 21. červenec 2020 )
 
Obrázek...
image045.JPG
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS