Klubové podzimní zkoušky Vacíkov Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
Kachny.jpg
9. 8. 2020

Alf (Hector Tercius) - I. cena, 3. místo, res. CACT
Rendi (Erendis Tercius) - I. cena ,5. místo
Fleur de Lis Tercius - I. cena, 7. místo
Skye (Jolly Roger Tercius) - I. cena, 9. místo



Zkoušky ve Vacíkově jsou naše oblíbené a proto jsme se rozhodli, že tam nasměrujeme i první pokus Alfa (Hector Tercius) udělat zkoušky a loveckou upotřebitelnost. Aby nebyl sám, přihlásili jsme i naše holky Skye, Fleur a Rendi.

Samozřejmě jsme se rozlosovali tak, že jsme byly ve skupině já s Bárou a oba méně zkušení vůdci, Ivana s Rendi a Pepa Hajný s Alfem byli každý v jiné skupině. Proto nakonec Pavel chodil s Pepou, kdyby potřeboval poradit (což nepotřeboval).

Holky si po příšerných výkonech v Rohozné vedly docela dobře. Nejhůř dopadla Skye, která trochu doplatila na to, že je na Vacíkově málo místa a vlečky se přetahují. Na druhém lomu se ztratila, ale přišla si ke mně pro radu. Na druhé nasazení už došla bez chyby. Vodění měla sice s odřenýma ušima, ale za 4 a na vyhledávání jsme nastupovali jako úplně poslední v příšerném vedru. Skye opět předvedla slabý výkon a dostala 2. Takže ještě skončila v 1. ceně, ale tato disciplina jí nevyšla. V Rohozné už vypadla, že se tak nějak chytí a bude slídit, tady jí to nešlo. Rendi dostala velmi překvapivě 3 z vyhledávání. Byla to spíš známka za poslušnost, Rendi proběhla prázdnou louku a motala se pak na vedlejší louce, kde se před tím házely dohledávky a louka byla zapachovaná. Těžko jí vyčítat, že nehledala tam, kde nic nebylo a hledala tam, kde byl aspoň nějaký pach. Kromě toho měla ještě 3 z vodění, které je chronicky její slabinou. Fleur chodila jistě a dobře, jen na vlečce srstnaté nechtěla odevzdat, takže dostala 3. Hrdinou dne byl Alf, který celé zkoušky šlapal jak hodinky. Přinášel bez chyby, jen na přinášení kachny dal Pepa správně radši včas povel, protože se Alf trochu rozmýšlel, jestli má začít blbnout. Takže s jedinou trojkou šel do rozstřelu o 2.-3. místo se zkušenějším soupeřem. Na Alfovi jsme už viděli, že je psychicky na dně, byly to jeho první zkoušky a jen jsme doufali, že na markingu neudělá ostudu. Neudělal, jen při návratu zaváhal s přinášením a tím si proti bezchybnému soupeři rozstřel prohrál. Nevadí, stejně na prvních zkouškách získal tirtul res. CACT a došel s jedinou trojkou v 1. ceně. Je to krásný výsledek. Věděla jsem, že Alf má jak na to, zkoušky vyhrát, tak vypadnout na úplné hlouposti. Naštěstí katastrofický scénář nevyšel a výsledek je více než uspokojivý. Porazil všechny naše zkušenější feny. Stál nás dost nervů, ale nakonec se to povedlo.

Ostatní naši psi šli uspokojivě, ty chyby jsou buď čas od času opakované (Fleurky přinášení králíka, Rendino vodění a Skyi vyhledávání) nebo šlo o náhodnou chybu, kterou nelze nikdy vyloučit. Udělali mi všichni radost.

Aktualizováno ( 18. říjen 2020 )
 
Obrázek...
image061.JPG
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS