Výstavy podzim 2021 Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
KV_2020.JPGKlubová výstava Praha 26. 9. 2021:
Key Elliot Tercius, V
Jolly Good Fellow Tercius (Bady), V2
Jolly Roger Tercius (Skye) V1, CAC

Světová výstava Brno 1. 10. 2021:
Key Elliot Tercius, V4
Jolly Good Fellow Tercius (Bady), VD
Jolly Roger Tercius (Skye) VD4

Mezinárodní výstava české Budějovice 9. 10. 2021:
Lamorak Tercius, VN1
Key Elliot Tercius, V1 CAC
Jolly Good Fellow Tercius (Bady), V1 CAC
Nikee Jozucita, V1 CAJC
Jolly Roger Tercius (Skye) V1 CAC. res. CACIB


Klubovou výstavu na Džbánu jsme tak nějak na poslední chvíli riskli. Posuzoval německý rozhodčí Axel Komorowski a byl dost drsný. Za problémy se zuby vylučoval, ještě jsme nezažili, že vyloučil ve dvou třídách v každé 3 psy. Takže to, že jsme si odvezli výborné byl úspěch. Elliot byl sice klidnější, ale stejně se pořádně nepředvedl a skončil bez pořadí. Opět s komentářem, že se potřebuje naučit vystavovat. Bady není ideálně v srsti, takže skončil v třídě pracovní druhý a pan rozhodčí nikomu nedal res. CAC. Asi ze zásady. Tak nakonec jen Skye si odvezla titul CAC. Ale výstava byla hezká a nakonec jsme nedopadli tak špatně.

Světovou výstavu jsme prostě museli zkusit. Elliot ještě v mezitřídě nedopadl tak špatně, i když v hale, kterou nemá rád, tancoval a nepředvedl se. Nakonec jsme vybojovali aspoň V4. Paní rozhodčí Claudia Berchtold vytýkala skoro všem psům široké hlavy. Badyho poslala bez pořadí, kvůli údajně široké hlavě a srsti. Skye nejprve zůstala poté, co poslala pryč feny s VD  mezi 5 nejlepšími, nakonec vyřadila další fenu a Skye dala na 4. místo. Vytkla jí nedostatek temperamentu. Pozoruhodné je, fena, která skončila bez pořadí měla výbornou. U paní rozhodčí bylo znát, že preferuje výrazně chovatele od nichž má své psy a dala jim vítězství, kde mohla, BOB, BOJ. Jen BOS získala fena českého chovu a BOV též český pes. Trapné bylo, že se paní rozhodčí v kruhu když jsme si šli pro výsledky, objímala se svými známými vystavovateli a velice se jim omlouvala, že jim toho BOS už dát nemohla. Bohužel pro ni řada z nás umí slušně anglicky... Odjížděli jsme v podstatě znechuceni.

Poslední ze šňůry výstav byla na domácí půdě Mezinárodní výstava v Českých Budějovicích. Tam jsme si spravili chuť. Začal to Keemun (Lamorak Tercius), který získal VN1 v dorostu a pak to pokračovalo. Elliot se konečně krásně předvedl a získal svého prvního CAC. Trpělivost a dřina byla nakonec odměněna. Bady i přes výtku na kvalitu srsti dostal také V1 CAC a po delší době jsme si s Bárou zaběhaly o CACIB. Tam neměli kluci moc šanci, ani Elliotovo předvedení, ani Badyho srst na CACIBa nestačily. Bez jakéhokoliv očekávání nastoupila Bára s Niky (Nikee Jozucita), Badyho dcerou. Je teprve 11 měsíců stará a je to telátko s obrovským temperamentem. Ale překvapivě se statečně předvedla, vzorně klusala a pěkně stála. Moc se libila a jako nejmladší třídu vyhrála. Skye se předvádí poslední dobou dost otráveně, mám obavy, že žárlí, že s ní neběhám. Tak mi asi k Elliotovi přibyde. Ale přesto získala CAC a i res. CACIB. Pani rozhodčí se Skye zdála moc mohutná. Takže ideální výsledek, posbírali jsme hromádku titulů a ani nemuseli čekat na závěrečné soutěže. Posuzovala paní Ludmila Fintorová ze Slovenska.

Takže letošní výstavní maraton máme za sebou a čeká nás ještě zkouškový.
Aktualizováno ( 30. prosinec 2021 )
 
Obrázek...
image026.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS