Zkoušky a klubová výstava 2023 Tisk E-mail
Napsal/a Eva   
eda2.jpgZkoušky: ZPR Týn nad Vltavou
Laudine Tercius i Jolly Roger Tercius - neobstály

Klubová výstava:
Laudine Tercius  V1, CAC (splnila podmínky pro udělění titulu Klubový šampion)
Jolly Roger Tercius V2, res. CAC


Nejprve jsme vyrazili na ZPR. Dokonce jsme kvůli tomu obětovali poslední hony na kachny. Ukázalo se, že kombinovat bezprostředně hony a zkoušky není nejlepší nápad.
Laudie je nezkušená, v podstatě šla sbírat zkušenosti. Plán nevyšel dost důlaldně. Marking, na kterém měla celá jejich skupina problémy, udělala skoro nejlépe a dostala trojku. Ale pak bylo odložení. Vydržela 3.50 z 5 minut. To bohužel nestačilo, při odložení není nejrychlejší čas žádný bonus. Tak vypadla velmi rychle. Vyřešil se tím problém dopravy, ale na druhé straně plán, natrénovat v atmosféře zkoušek něco na všestranné zkoušky, nám nevyšel. Jen aspoň směla sedět vedle řady zkoušených psů při klidu na stanovišti, který doma nejde nasimulovat.
Skye šlapala zpočátku jak hodinky. V lese byla bez chyby, na dohledávce měla nejrychlejší čas. Na poli šla velmi solidně. I když posuzování hlavně handlingu nebylo přísné, spíš se posuzovala poslušnost, Skyin výkon mě celkem uspokojil. První den jsme šly dvě z celého startovního pole v samých čtyřkách, řada psů měla různé větší chyby a tři vypadli. Druhý den jsme začínali vodou. Handling má Skye dost spolehlivý, takže nám do konce zbývaly čtyři discipliny. Jenže pak přišla dohledávka v rákosí. Vypouštělo se z lesa a házelo se na kraj porostu hned vedle lesa do trávy s kopřivami. O kus dál bylo krásné rákosí a voda. Skye, zvyklá z honů, že se první prohledají břehy a rákosový porost, se svého systému držela. Protože nemohla kachnu najít, začala zmatkařit. Úplně se odpojila, vůbec nereagovala na mou snahu ji nasměrovat a pomoci a nakonec nedohledala. Takže jsme skončili totálním neúspěchem obou fen. I to se stává. Mimochodem kolegyně, která šla perfektně celou dobu a má opravdu kvalitního psa, vypadla jen o málo později než my. Celkem nedokončilo 11 psů (z toho tři na odložení a čtyři na dohledávce v rákosí). To je konstatování, ne výmluva.


O týden později jsme měli Klubovou speciální výstavu. Chtěla jsem dokončit klubového šampiona hlavně se Skye, pro kterou to byla už poslední výstava (na jaře plánujeme štěňata a pak už to nemá smysl). Jenže jsem to trochu překombinovala. Nahlásila jsem Skye do třídy pracovní a Laudie do šampionů. Nakonec měla Skye větší konkurenci a skončila druhá sice s pěkným posudkem a titulem res. CAC, ale bez šance získat kýžený titul. To se povedlo Laudie, která získala V1, CAC a splnila podmínky pro udělení titulu Klubový šampion. První v naší historii! Mám z ní radost. Většinu práce pro tyto tituly dělá Bára, která Laudii perfektně předvádí. Já bych to tak dobře nezvládla.

V rámci klubového víkendu se v sobotu předávaly i poháry z celoroční soutěře Mountfield cup. Získali jsme již po deváté titul Chovatelská stanice roku pro plemeno FCR. To samozřejmě není moje zásluha. Je kolektivní dílo všech, kteří se o své psy starají, předvádějí je na výstavách a vodí na zkouškách.
Ale abych vyjmenovala všechny - dík patří Václavovi Pintýřovi s Badym (Jolly Good Fellow Tercius), Pepovi Hajnému s Alfem a Elliotem (Hector a Key Elliot Tercius), Zuzce Kramárové ze Slovenska s Larrym (Key Largo Tercius), Fandovi Procházkovi s Čímenem (Lamorak Tercius), Iloně Kanive s Hesinkou (Hestia Tercius), No samozřejmě našim holkám Skye (Jolly Roger Tercius) a Laudii (Laudine Tercius) a Báře Vobrubové (roz. Žampachové), která oběhává obětavě výstavy, Pavlovi, který cvičí a vodi naši Laudii. Moje je jen Skye, která je tak závislá, že s nikým jiným nechce chodit. Ale radost mi dělají všichni. I ti, kteří zde nebodovali a jsou potěšením pro své majitele.
Bez celé skupinky nadšenců bychom nedokázali nic. Oni do toho dávají čas, lásku ke psům a peníze. Nemám dost slov, jak poděkovat. Tak už radši nic dodávat nebudu.
Aktualizováno ( 10. prosinec 2023 )
 
Obrázek...
image006.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS