O nás Tisk E-mail
Napsal/a Administrator   

 Jsme malá chovatelská stanice zaměřená na chov plemene Flat coated retriever. Snažíme se chovat podle nejpřísnjších (zatím jen doporučených) zásad inspirovaných Anglickým Kennel Clubem. Naše feny mají obvykle dva, maximálně tři vrhy za život, první obvykle ve třech letech. Feny nekryjeme každý rok. Klademe důraz především na zdraví a povahu, pracovní vlohy ale i pěkný exteriér. Vzhledem k tomu, že očekávaná délka života fleta 9-11 let se nám zdá krátká, snažíme se vybírat chovné páry tak, abychom pokud možno chovali dlouhověké flety. Naše zakladatelka se dožila téměř 13 let, její dcera ještě ve 13,5 let a ještě ve 12, 5 letech byla schpna absolvovat celdenní hon.. I jedenáctileté vetránky jsou v dobré kondici a s radostí pracují.

V současné době tvoří chovnou základnu mladé feny.  Máme dvě nadějné uchovněné feny: Isis Luna Tercius je ve spolumajitelství se spoluchovatelkou Alenou Melicharovou a Jolly Roger Tercius žije s námi. Ve spolumajitelství je i chovný pes Jolly Good Fellow Tercius, který má kromě velmi zajímavého původu i velké výstavní úspěchy, nese hnědou a nenese žlutou barvu.  Další pes ve spolumajitelství Key Elliot Tercius je již také chovný a také již získal titus Český šampion. Máme dorost, u nás doma Laudine Tercius, která je velmi pracovně nadějná a i exteriérove nevypadá špatně, u dceru je dcera psa Jolly Good Fellow Tercius Nikee Jozucita, která je rovněž velmi nadějná. A konečně u spoluchovatelky Aleny Melicharové máme další štěně, fenu Maura Tercius, která je teprve v dorostu.Feny  Cinderella Tercius (odkaz na chovnou knihu) a fena ve spoluvlastnictví Contia Tercius jsou už veteránky. Fena Fleur de Lis Tercius již v chovu použita nebude, měla dva pěkné vrhy a je jí 8 let. Zakladatelka našeho chovu Ike z Vlčích luk (odkaz na chovnou knihu) uhynula 8.3. 2018 v téměř 13 letech. Její dcera Art's Ginny Tercius (odkaz na chovnou knihu) uhynula v 13,5 letech. Všichni naši psi mají jak povinná tak nepovinná zdravotní vyšetření, pes (či fena) bez perfektních zdravotních výsledků je u nás z chovu vyřazen.

To, že jsou naši psi skutečně "dual purpose" dokazuje, že z 20 fletů, kteří mají titul jak šampiona práce, tak krásy, tak složené všestranné zkoušky jich je 6 od nás (údaj z března 2016). Štěňata odchováváme skutečně doma až do odchodu do nových domovů v kontaktu s lidmi i psy v rodinné smečce. Před odchodem mají důkladnou veterinární prohlídku, jsou odčervená, čipovaná a mají mezinárodní pet pas. Pro majitele našich štěňat poskytujeme chovatelský servis. Pomůžeme s výchovou i výcvikem, úpravou srsti i radami ohledně krmení i zdravotní péče. Po dohodě vedeme výcvik i pro majitele jiných psů, než našich odchovů i pro ostatní plemena retrívrů. Máme omezenou kapacitu, proto výcvik vedeme jen po osobní domluvě, nemáme klasickou psí školu.Preferueme individuální přístup.

Již 8x jsme získali titul nejlepší chovatelská stanice roku plemene Flat coated retriever, z toho 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 v soutěži Anka Cup Klubu chovatelů loveckých slídičů, pro rok 2019 jsme přidali titul v téže soutěži pod názvem Mountfield cup a zopakovali to v roce 2021. Často obsazujeme kategorii nejlepší pracovní pes nebo fene (Black Berry Tercius již 3x zvítězil, Now I´m Here Exotic Lunas 5x, Art´s Ginny Tercius byla pracovní fena roku 1x, i když byla pracovně skvělá, neměla tolik zkoušek jako soupeřky, zakladatekla chovu Ike z Vlčích luk byla pracovní fena roku 2x, druhých míst máme hodně), ale i v kategoriích výstavní a dual purpose (Brave Heart Tercius, Eirene Tercius nově i Jolly Good Fellow Tercius obsadii první místa) máme pěkné výsledky. I ve zvyšující se konkurenci jsme schopni se ctí obstát, a to nejen na zkouškách, které byly naší doménou, ale i na výstavách, poslední úspěch byl Klubový vítěz, kterého získal v obrocské konkurenci (95 fletů) Bady - Jolly Good Fellow Tercius.

Pohár Anka 2009 - chovatelská stanice roku
Pohár Anka 2011 - chovatelská stanice roku
Pohár Anka 2012 - chovatelská stanice roku
Pohár Anka 2013 - chovatelská stanice roku

Nejdůležitější jsou pro nás spokojení majitelé a tím pádem i spokojení psi. Proto lze náš chovatelský servis označit za nadstandardní, ale o tom by lépe poreferovali majitelé.

 

Kontakty:

Eva Žampachová, Lidická 107, 37001 České Budějovice

Tel. 607 854 614

Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny (nebo z hlavního menu - Napište nám )

 

Kde nás najdete


Tercius_qr.png
Aktualizováno ( 29. duben 2022 )
 
Obrázek...
image046.jpg
 
Poslední novinky
 
Oblíbené
 
 
Menu
Domů
Naši psi
Chovní psi z naší CHS
Výstavy a zkoušky
Odchovy
Úspěchy našich odchovů
Vyprávění
Různé informace
Program SR-Lov
Odkazy
English Info
Fotogalerie
Napište nám
O nás

 


Tercius - Flat Coated Retriever
Design by cmslounge     RSS